Tel. (0570) 59 01 56 Mob. (06) 21 82 73 16

Contact


Draaiomsweg 27A

7431 CW Diepenveen


(0570) 59 01 56

(06) 21 82 73 16

E info@egmondinuwtuin.nl


Tuinonderhoud tips

Wanneer moet de tuin bemest worden. Meer lezen...

Hoe krijg ik groene aanslag van mijn straatwerk. Meer lezen...

Wanneer moet ik mijn tuin of gazon sproeien ...... Meer lezen...

April

 

  • Je kunt nog steeds planten verpotten, scheuren, zaaien en natuurlijk planten. Blijft het lang droog dan vooral extra water geven.
  • Heeft het gazon erg van de winter geleden dan kunt u het volgende doen: huur een verticuteermachine die de bovenste laag van het gras openhaalt. Zaai dan de kale plekken in met graszaad. Het gazon wordt gedurende het groeiseizoen van tijd tot tijd bemest.
  • Vaste planten kunnen nu nog worden gescheurd en eventueel verplant, maar geef dan wel bij droog en zonnig weer, water.
  • Wordt er nachtvorst voorspeld en heeft u kwetsbare planten buiten staan? Zet dan 's avonds een kartonnen doos over de plant.
  • Troebel vijverwater kan een gebrek aan zuurstofplanten zijn. Ze zijn essentieel om het water helder te houden. Informeer bij uw tuincentrum naar gedoornd hoornblad, gekroesd fonteinkruid en waterpest.
  • Vaste planten die te groot zijn geworden, kunnen nu nog gemakkelijk gescheurd worden. Ook hosta's kunt u scheuren. De planten die u over heeft, kunt u ook heel goed in een pot planten. In een pot op een schaduwterras of bijvoorbeeld bij de entree zal hij zeker de show stelen.
  • U kunt tot ongeveer half april bomen en struiken planten en verplanten. Houd bij droog weer de nieuwe beplanting goed in de gaten. Leg langs een 'nieuwe' zo'n handige druppelslang.
  • Als u voor de eerste keer dit jaar het gras maait, zet dan de messen wat hoger. Geef bloembollen die in het gazon staan 6 weken de tijd om af te sterven. Op die manier gaat de voeding terug naar de bol en is de kans groot dat ze volgend jaar weer op die plek bloeien.

 

Tuinactiviteit v/d maand

December

De tuintips van December kunt u hier lezen. Meer lezen...